Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Taze Bakla Dolması

by Yemek Zevki Editör
11 Haziran 2015
in Sebze Yemekleri
478 15
0
Taze Bakla Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Taze-Bakla-Dolmasi

Taze Bakla Dolması Malzemeler: 

500 gram taze bakla (tercihen büyük boy)

1 adet soğan

150 gram kıyma

2 çorba kaşığı pirinç veya bulgur

Tuz, karabiber

3-4 dal dereotu

1 kahve fincanı zeytinyağı

Taze Bakla Dolması Hazırlanışı:

iç malzemesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Çok ince kıyılmış soğanı, pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış dereotunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı kadar da zeytinyağını ekleyip yoğurun. iç malzemeniz hazırdır. Baklaların uç kısımlarını bıçak yardımı ile kesin. Orta kısmından kenarlara doğru ilerleyerek yine bıçak yardımı ile tamamen ayrılmayacak şekilde kesin. Baklaların iç kısımlarını özenle iç malzemesi ile doldurup tencerenin içine düzgün bir şekilde sıralayın. Üzerine zeytinyağı ve bir çay bardağı su ilave edin. Baklalar pişerken pirinçlerin dağılmaması için üzerini düz bir porselen kase ile örtün. Tencerenin kapağını kapatın, birkaç taşım kaynadıktan sonra ateşi iyice kısın. 20-25 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın, isteğe göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.

Arzu Acurol’un Notu: Taze bakla dolması kaybolan lezzetlerden… Bu zamana kadar yazılı bir kaynakta yoktur. Tarifi Kazdağı’nın bir köyünde yaşayan bir nineden aldım. Daha sonra annemden öğrendim ki annemin yıllar önce kaybettiğimiz ama tanıyamadığım dedemin en sevdiği yemekmiş.

Tags: Taze Bakla DolmasıTaze Bakla Dolması HazırlanışıTaze Bakla Dolması MalzemelerTaze Bakla Dolması Tarifi
Previous Post

Arzum OKKA Sultan Serisi Geleneksel Türk Zarafetini Türk Kahvesi İle Buluşturdu

Next Post

Kuz Etli Çağlalı Enginar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuz Etli Çağlalı Enginar

Kuz Etli Çağlalı Enginar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki