Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Taze Bakla Dolması

Taze Bakla Dolması

Taze-Bakla-Dolmasi

Taze Bakla Dolması Malzemeler: 

500 gram taze bakla (tercihen büyük boy)

1 adet soğan

150 gram kıyma

2 çorba kaşığı pirinç veya bulgur

Tuz, karabiber

3-4 dal dereotu

1 kahve fincanı zeytinyağı

Taze Bakla Dolması Hazırlanışı:

iç malzemesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Çok ince kıyılmış soğanı, pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış dereotunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı kadar da zeytinyağını ekleyip yoğurun. iç malzemeniz hazırdır. Baklaların uç kısımlarını bıçak yardımı ile kesin. Orta kısmından kenarlara doğru ilerleyerek yine bıçak yardımı ile tamamen ayrılmayacak şekilde kesin. Baklaların iç kısımlarını özenle iç malzemesi ile doldurup tencerenin içine düzgün bir şekilde sıralayın. Üzerine zeytinyağı ve bir çay bardağı su ilave edin. Baklalar pişerken pirinçlerin dağılmaması için üzerini düz bir porselen kase ile örtün. Tencerenin kapağını kapatın, birkaç taşım kaynadıktan sonra ateşi iyice kısın. 20-25 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın, isteğe göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.

Arzu Acurol’un Notu: Taze bakla dolması kaybolan lezzetlerden… Bu zamana kadar yazılı bir kaynakta yoktur. Tarifi Kazdağı’nın bir köyünde yaşayan bir nineden aldım. Daha sonra annemden öğrendim ki annemin yıllar önce kaybettiğimiz ama tanıyamadığım dedemin en sevdiği yemekmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir