Tarhana Çorbası İçin Malzemeler;
150 gram kıyma
3 çorba kaşığı (silme) tarhana
3 su bardağı su veya 3/2 su bardağı su ile 3/1 su bardağı et suyu
Veya arzunuza göre 3 su bardağı et suyu
Daday tereyağı
Tuz, karabiber
(4 Kişilik)
Hazırlanışı
1 kapta 3 kaşık tarhanayı ılık su ile ezin. Ayrı bir tencerede, tereyağında kıymayı kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ilave edin. Ezilmiş olan tarhanayı bu suya katın. Karıştırarak kaynatın. Tuz ve karabiber atın. Arzunuza göre kıyma, yerine sucuk parçaları ile de yapabilirsiniz. Birçok şekilde pişirilebilen Tarhana Çorbası, sarımsaklı, ince yeşil biberli ve domatesli de yapılabiliyor. Ayrıca, hamur tarhana yerine kurutulmuş toz tarhana kullanılabilir.