Geleneksel lezzetlerin 65 yıllık üreticisi Seyidoğlu Gıda, yaza özel lezzetler serisi hazırladı. Geleneksel irmik helvası ile tropikal iklime has hindistan cevizini bir araya getiren Seyidoğlu, yaz aylarında ağızları tatlandıracak. Düşük kalorili ve meyve aromasıyla beğeni toplayan yeni tatlı çeşitlerine ağırlık veren Seyidoğlu, hindistan cevizli helva, fıstıklı un helvası, irmik helvası ve çocuklar için Pepee lisanslı kağıt helva gibi ürünlerini tüketicinin beğenisine sundu.
Ağırlıklı olarak kış aylarında tüketilen helva ve tatlı çeşitlerine artık yaz aylarında da talep geldiğine dikkat çeken Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, “Firma olarak daha hafif kalorili ve bol meyveli tatlılara yöneliyoruz. Geleneksel tatlıların yanı sıra yeni üretmeye başladığımız tatlılarda da sıcak yaz aylarına uygun ferahlatıcı ve hazmı kolay formüllere öncelik tanıyoruz. Özellikle Ramazan ayının sıcak aylarda olması ve oruç tutan vatandaşların hafif tatlı talepleri de bu ürün çeşitliliğimizde etkili oldu. Hindistan cevizli helvanın yanı sıra un helvası, fıstıklı irmik helvası ve çocuklara özel Pepe lisanslı muzlu, çilekli ve sade kağıt helvalarımız da piyasaya sürüldü. Sıcak yaz aylarında sofraları hafif tatlılarla donatacağız” diye konuştu.
Seyidoğlu’nun geleneksel lezzetleri yeni nesilin seveceği modern ve özgün lezzetlerle harmanladığını ifade eden Genel Müdür Mehmet Göksu, “Çocuklar ve gençler yeni ürünlerimizi tattığında çok beğeniyor. Hem sağlıklı hem besleyici özelliği olan tahin, pekmez gibi ürünleri sevdirmek için karışımlar yeni formüller kullanarak üretim yapıyoruz. Şu anda 400’e yaklaşan ürün çeşidimizi 500’e çıkarmak için AR-GE yatırımlarına öncelik tanıyoruz” diye konuştu.