Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Balık Tartar

Balık Tartar

balık-tartar

Balık Tartar Malzemeler:

200 gram mezgit fileto

1 yaprak marul

3 yaprak kurutulmuş domates

3 dal taze soğan

Birer tutam tuz ve taze çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı mayonez

1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Mozzarella peyniri

2 çay kaşığı balzamik sirke

Balık Tartar Hazırlanışı:

Mezgit filetoyu ızgarada pişirdikten sonra çok ince dilimleyin. Marulu, kurutulmuş domatesi ve taze soğanı çok ince kıyın. Zeytinyağı, mayonez, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Karışımı çukur bir kabın içine aktarın, üzerini hafifçe düzleştirin. Daha sonra ters çevirerek servis tabağına aktarın. Üzerine isteğe göre mozzarella peyniri yerleştirin. Balzamik sirke ile servise hazır edin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir