Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Çıtır Soğan Halkaları

Çıtır Soğan Halkaları

citir-sogan-halkalari

Çıtır Soğan Halkaları Malzemeler:

> 2 adet kuru soğan
> 1,5 su bardağı un
> 1 su bardağı mısır nişastası
> 2 çay kaşığı kabartma tozu
> 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
> 1’er çay kaşığı toz şeker ve karabiber
> 1 su bardağı soda
> 2 su bardağı kuru ekmek kırıntısı veya galeta unu
> Kızartmak için sıvı yağ

Çıtır Soğan Halkaları Hazırlanışı:

Kabuğunu soyduğunuz soğanları yarım parmak kalınlığında özenle dilimleyin. Her dilimi halka halka ayırın, zarlarını da temizleyin. Geniş ve çukur bir kapta elenmiş unu, kum haline getirmiş olduğunuz ekmek kırıntısını, nişastayı, kabartma tozunu, şekeri, tuzu ve baharatı harmanlayın. En son sodayı ekleyip boza kıvamına getirin. Soğanları bu karışımın içine buladıktan sonra fazla sosu varsa hafifçe silkeleyin. En son kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir