Kelle Tandır Malzemeler:
> 1 adet küçük baş veya büyük baş kelle
> Bol miktarda sıvı yağ
> 1 adet kereviz
> 2 adet rezene
> 2 adet kuru soğan
> 3 diş sarımsak
> 4 – 5 adet defne yaprağı
> Tuz
> Tane karabiber
Kelle Tandır Hazırlanışı:
Bol miktarda sıvı yağı tencereye koyduktan sonra kelleyi içine oturtup kapağını kapattıktan sonra altını yakın (Sıvı yağı kellenin üzerini kapatacak kadar dökün). Kısık ateşte ortama 1.5 saat pişirdikten sonra kelleyi tencereden çıkartın. Başka bir tencereye soğan, sarımsak, kereviz ve rezeneyi yerleştirdikten sonra parçalara ayırdığınız kelle etlerini bu malzemelerin üzerine koyup, tuzu, defne yaprağını, tane karabiberi ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Sıcak sıcak servis edin.