Krep Sarma
(4 Kişilik)
Malzemeler
300 gram çipura balığı
50 gram ayıklanmış iskorpit balığı
1 adet al biber
Yarım kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar sıvı yağ
Krep İçin:
Yumurta
Süt
Un
Üzeri İçin:
50 gram kaşar peyniri
Sosu İçin:
1 çay bardağı likit krema
2 çorba kaşığı soya sosu
Hazırlanışı
Yumurta, süt ve un ile elde ettiğiniz hamurdan teflon tavada kızartarak krepler hazırlayın.
Tüm malzemeleri karıştırarak 10 – 15 dakika süreyle soteleyin. Hazırladığınız kreplerin içine harcı koyarak rulo şeklinde sarın. Krepleri kiremit güvece koyun. Üzerine sosunu ve kaşar peyniri rendesini serpin. 180 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında 10 dakika süreyle pişirin.
Sos için; Krema ve soya sosu bir tavada kaynayıncaya kadar çevirin.