Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Hamur İşi Tarifleri
463 30
0
Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

lorlumanti

Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

500 gram un

2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı ılık süt

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 demet ısırgan otu

1 su bardağı lor peyniri

1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı:

Hamuru için; Unun yarısını bir kaba alın, üzerine 2 yumurtayı, sütü, 4 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Unun kalanını yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp dinlendirin. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın.

Isırgan otunu temizlemek için ince bir eldiven giyin. Isırgan otlarını bir kaba alın, üzerini geçecek kadar su koyun ve ilk suyuna 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. 5 dakika bekletip süzün. 3-4 kez hiç kum kalmayacak şekilde yıkayın. Daha sonra üzerine kaynar su ekleyin ve 5 dakika bakletip süzün. Soğuduktan sonra doğrayın.

Tavada 2 çorba kaşığı sıvı yağı ısıtıp ısırgan otlarını kavurun. Ocaktan alın, soğuduktan sonra hafifçe tuzlayın, karabiber ve lor peyniri ekleyerek tatlandırın.

Dinlendirdiğiniz hamuru 5-6 parçaya ayırın. Hafifçe un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın. Açılan hamuru bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak hamurlar elde edecek şekilde kesin. Kestiğiniz parçaların ortalarına iç malzemesinden yerleştirin. İkiye katlayıp yarım ay olacak şekilde kapatın. Kenarlarını da parmak uçlarınızla iyice bastırın, böylece hamur haşlanırken iç malzemesi taşmaz. İkiye katladığınız hamurun her iki uç kısımlarını tutarak çapraz olarak arkada birleştirin.

Sosu için tereyağını tavada kızdırın. Tereyağı kızınca altını kapatıp toz biberi ekleyin.

Mantı hamurlarını kaynayan tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Süzüp sosla tatlandırarak sıcak sıcak servis yapın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde de servis yapabilirsiniz.

Tags: Isırgan Otlu ve Lorlu MantıIsırgan Otlu ve Lorlu Mantı HazırlanışıIsırgan Otlu ve Lorlu Mantı MalzemeleriIsırgan Otlu ve Lorlu Mantı Tarifi
Previous Post

Karşınızda Café Breno 3ü1 Arada!

Next Post

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Cevizli Köz Patlıcan Çorbası

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki