Tavuklu Tirit Malzemeler:
Hamuru İçin:
> 2 adet yumurta
> 100 gram su
> 250 gram un
> Tuz
Harç İçin:
> 1 adet kemikli tavuk göğsü
> Soğan
> Havuç
> Defne yaprağı
Hazırlanışı:
Öncelikle yumuşak bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Tavuğu; havuç, soğan, defne yaprağı ile birlikte haşlayın. Haşlanan tavuğu bir kenarda bekletin. Hamuru çok ince olmadan açın, tavuk etini didikleyin. Tavuk parçalarını hamura sarın. Tiritleri tavuk suyunda 5-6 dakika haşlayın, tiritleri sudan alın, bir tavaya tereyağı, tuz, karabiber, ve tavukları haşladığınız sudan çok az miktarda koyup (3 yemek kaşığı kadar) kaynatın. Servis tabağının altına hazırladığınız tereyağlı sostan dökün. Üzerine tiritleri dizin, üzerine sos olarak çırpılmış yoğurt ve kırmızı pul biberle yakılmış tereyağı dökerek servisi tamamlayın. Dilerseniz aynı işlemi tavuk yerine kaz ya da ördek ile de yapabilirsiniz..