Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Tavuklu Tirit

by Yemek Zevki Editör
27 Şubat 2015
in Tarifler
483 10
0
Tavuklu Tirit
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

70

Tavuklu Tirit Malzemeler:

Hamuru İçin:

> 2 adet yumurta

> 100 gram su

> 250 gram un

> Tuz

 

 

Harç İçin:

> 1 adet kemikli tavuk göğsü

> Soğan

> Havuç

> Defne yaprağı

Hazırlanışı:

Öncelikle yumuşak bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Tavuğu; havuç, soğan, defne yaprağı ile birlikte haşlayın. Haşlanan tavuğu bir kenarda bekletin. Hamuru çok ince olmadan açın, tavuk etini didikleyin. Tavuk parçalarını hamura sarın. Tiritleri tavuk suyunda 5-6 dakika haşlayın, tiritleri sudan alın, bir tavaya tereyağı, tuz, karabiber, ve tavukları haşladığınız sudan çok az miktarda koyup (3 yemek kaşığı kadar) kaynatın. Servis tabağının altına hazırladığınız tereyağlı sostan dökün. Üzerine tiritleri dizin, üzerine sos olarak çırpılmış yoğurt ve kırmızı pul biberle yakılmış tereyağı dökerek servisi tamamlayın. Dilerseniz aynı işlemi tavuk yerine kaz ya da ördek ile de yapabilirsiniz..

Tags: Tavuklu TiritTavuklu Tirit HazırlanısıTavuklu Tirit MalzemelerTavuklu Tirit TarifiTavuklu Tirit Yapılısı
Previous Post

Grip Salgınından Korunmak Nar ve Portakal Karışımını Deneyin

Next Post

Lahmacun Pizza

Yemek Zevki Editör

Next Post
Lahmacun Pizza

Lahmacun Pizza

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki