Ana Sayfa » Tarifler » Kajulu Tavuk

Kajulu Tavuk

51

Kajulu Tavuk Malzemeler:

> 2 adet tavuk göğsü

> 1 adet kırmızı kapya biber

> 1 adet havuç

> 1 adet kabak

> 1 adet yeşil biber

> 1 kase kaju fıstık

> 5 diş sarımsak

> Yarım demet dereotu

> Soya sosu

> Zeytinyağı

> Tuz

Hazırlanışı:

Tavukları kuşbaşı doğrayın. Biberleri ince şeritler halinde kesin. Tavayı ocakta ısıtıp, yağı ilave edin. Önce biberleri , ardından ince kıyılmış sarımsakları ekleyip soteleyin. Jülyen doğranmış havuç ve kabağı da katıp sotelemeye devam edin. Son olarak tavukları da atıp kızaracak şekilde pişirin. 2 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı zeytinyağını döküp karıştırın. Sosu tavuk soteye ilave edin. Ocağın altını söndürmeden ince doğranmış dereotu ve kaju fıstıkları ekleyin. 2-3 dakika tüm malzemeyi soteleyip servis tabağına alın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir