Tatar böreği Malzemeler:
> 2 çorba kaşığı tereyağı
> 2 adet soğan
> 200 gram dana kıyma
> 2 adet çarliston biber
> 1 adet domates
> 1 çorba kaşığı biber salçası
> Tuz, taze çekilmiş karabiber
> 1 kase yoğurt
> 1 tutam reyhan
Hamuru İçin:
> 2 adet yumurta
> 1 çay bardağı süt
> Un
> Tuz
Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabında yumurtaları kırıp sütü ilave ederek hafifçe karıştırın. Tuzunu ve unu azar azar ilave ederek pürüzsüz, orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 20 dakika bekletin. Daha sonra un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile ince bir hamur açın. Hamurları birer parmak şeritler halinde kesip her şeritten küçük üçgen hamurlar elde edin. Hamurları 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda makarna gibi haşlayın. Daha sonra akan soğuk suyun altında birkaç saniye tutup süzgeçte süzün. 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip hamurların yapışmamasını sağlayın. Bir tencerede tereyağını eritip kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ve küçük küçük doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Biber salçasını ve küp doğranmış domatesleri ilave edip 5 dakika kadar kavurun. En son tuzunu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek tatlandırın. Karıştırıp ocaktan alın. Servis tabağına haşladığınız hamurları yerleştirin. Üzerlerine isteğe göre sarımsaklı yoğurdu dökün. En son kıymalı karışımı ekleyin. Kurutulmuş reyhan ile süsleyip sıcak sıcak servis yapın.