Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Koska 2015’te Yüzde 25 Büyüme Hedefliyor

by Yemek Zevki Editör
23 Ocak 2015
in Haber Turu
488 5
0
Koska 2015’te Yüzde 25 Büyüme Hedefliyor
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

koska2014 yılını 180 milyon TL ciro ile kapatan Koska, 2015 yılında 425 adet ürün çeşidi ile 225 milyon TL ciro ve yüzde 25 büyüme hedefliyor.  78 ülkeye ihracat yapan Koska, 2015’te satış oranını yüzde 30’a çıkartarak 100 ihraç pazarına sahip olmak  için çalışacak.

108 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü markaları arasında yer alan Koska, düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılını değerlendirdi ve 2015 yılına ilişkin hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, Koska’nın 2014 yılını 180 milyon TL ciroyla kapattığını belirterek, şöyle konuştu: “Koska olarak 2015’te de bu başarılı performansımızı sürdüreceğiz. Hedefimizi yüzde 25 büyüme ve 225 milyon TL ciro olarak belirledik. Türkiye’nin geleneksel lezzetleri helva, tahin-pekmez, reçel, lokum, krokan, kağıt helva, badem ezmesi ve pişmaniyede 108 yıllık birikimini dünyaya açan Koska markamız ile ciromuzu gelecek 5 yılda yüzde 100 artışla 400 milyon TL’ye yükseltmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük helva üreticisi Koska günde yaklaşık 50 ton helva üretiyor

Koska’nın tüm yaş gruplarında çeşitli ihtiyaçlara hitap edecek ürünler yaptığına değinen Dindar, sözlerine şöyle devam etti: “Ağırlıklı olarak helva, tahin ve reçel üretiyoruz. İstanbul Avcılar ve Kütahya Simav’da olmak üzere 2 üretim tesisimizde, günlük yaklaşık 50 ton helva, 20 ton reçel ve 10 ton lokum üretim kapasitesine sahibiz. 425 çeşit ürünümüz ile yılda toplam 17 bin ton üretim yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük helva üreticisi olarak, Türkiye’de pazar payımız yaklaşık yüzde 50. İstanbul’u da içine alan Marmara Bölgesi’nde ise pazar payımız yüzde 80’e yükseliyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında yaptığımız yatırımlarla kısa zamanda hızla büyüyeceğimize inanıyoruz. Şirket ciromuzun yüzde 20’sini aralarında Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika’nın da bulunduğu dünyanın 78 ülkesine yaptığımız ihracat satışlarından gerçekleştiriyoruz. 2015 sonu ihracat satış oranımızı yüzde 30’a çıkartarak hedefimizi 100 ülke olarak belirledik.”

Koska kendi hammaddesini üretiyor, yerli üreticiye destek veriyor

Yüzde yüz yerli sermayeli bir aile şirketi olan Koska’nın ürünlerinde kullandığı hammaddeyi de  ürettiğine değinen Koska Yönetim Kurulu Üyesi Dindar, şu bilgileri verdi: “Piyasada saf olarak bulunması hayli güç olan ve helvanın hammaddesini oluşturan bitkisel protein ve yüksek lif kaynağı tahini, Türkiye’de sadece Koska’da bulunan modern ve hijyenik tesislerde üretiyoruz. Bu da ürünlerimizin lezzetine yansıyor. Üretim kapasitesi ve kalitesi ile dünya standartlarında entegre bir tesis olan fabrikalarımızda, teknolojinin imkânları sayesinde kapasitemizi sürekli artırıyoruz.

Önemli bir diğer hammaddemiz olan susamı ise tahin üretiminde kullanıyoruz. Türkiye’de susam üretimi ülkemizde yok denecek kadar az. Dolayısıyla yerli üretimle ihtiyacımızın tümünü karşılayamıyoruz, 130 bin ton ithal ediliyor. Koska olarak yıllık 9-10 bin ton susam kullanıyoruz ve bununla birlikte ithal susam da alıyoruz.  Firma olarak Akdeniz yöresindeki yetiştiricilerle bu yıl 7300 dönümlük ekim anlaşması yaptık. Türkiye’de susam üretimini teşvik amaçlı yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış olduk.”

Küresel standartlara uygun belgelerin yanı sıra dünya çapında kabul gören, kalite ve hijyen standartlarını biçimlendiren BRC belgesine de sahip olduklarını belirten Dindar, ” Uluslararası tüm kalite sertifikalarının yanı sıra sahip olduğumuz BRC sertifikası ile dünyanın neresinde olursa olsun Koska ürünlerinin tüm süpermarket ve marketlerde pazarlanabilmesi mümkün.” dedi.

Tags: dünya mutfaklarıHamur İşleri
Previous Post

Kansızlığa ve Yüksek Kolesterole Karşı Haftada İki Kez Hindi Eti

Next Post

Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı

Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Navigate

  • Home
  • Recipe
  • About
  • Archives
  • Contact

Recent Recipes

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

03 Kasım 2025
Mantarlı Hamsi Güveci

Mantarlı Hamsi Güveci

23 Ekim 2025

Browse by Category

  • 1 şef 1 konuk
  • ADV
  • Balık Yemekleri
  • Breakfast
  • Çorba Tarifleri
  • Dinner
  • Diyet Yemekleri
  • Drink
  • Dünya Mutfağı
  • Et Yemekleri
  • Foto Galeri
  • Günün Tarifi
  • Gurmeler
  • Haber Turu
  • Hamur İşi Tarifleri
  • Hidden
  • İçecek Tarifleri
  • İftar Yemekleri
  • Kek Tarifleri
  • Kültür Sanat
  • Kurabiye Tarifleri
  • Markalar
  • Mekânlar
  • Meze Tarifleri
  • Öneri Yorum
  • Pasta Tarifleri
  • Pilav Tarifleri
  • Pratik Yemekler
  • Püf Noktaları
  • Reçel Tarifleri
  • Recipe
  • Restaurant
  • Sağlık
  • Salata Tarifleri
  • Sebze Yemekleri
  • Street Food
  • Tarifler
  • Tatlı Tarifleri
  • Tavuk Yemekleri
  • Vegetarian
  • Video Galeri
  • Yöresel Yemekler

Browse by Ingredients

Ana Yemekler Balık Basit Yemekler beslenme Börek Diyet domates Dondurma dünya mutfakları Et Yemekleri haber Hamur İşleri iftar iftarda ne yapsam iftar menüsü iftar saati kek Kurabiye Kurabiyeler köfte pilav ramazan Ramazan ayı ramazan menüsü sahur Salata salatalar Sağlık sebze yemekleri tarif Tarifler tatlı Tatlılar tavuk video yemek yemek tarifi yemek tarifleri yemek zevki yemekzevki YemekZevkiDergisi yöresel yemekler Çorba Çorbalar İçecek

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.