Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Cevizli Kömeç

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Cevizli Kömeç
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kömec

 

Cevizli Kömeç Malzemeler

400 gram un

40 gram yaş maya

120 gram ılık su

20 gram toz şeker

120 gram süt

50 gram sıvı yağ

10 gram tuz

300 gram ceviz

25 gram yumurta sarısı

30 gram susam

 

Cevizli Kömeç Hazırlanışı

Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyarak karıştırın. Bir kaba un, sıvı yağ, süt, tuz ve su ve şekerle karıştırılmış maya koyarak yoğurun. Elde edilen yumuşak mayayı, 1 saat kadar üzeri kapalı olarak bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hamuru bu şekilde açıp, yağlayıp, ceviz koymak suretiyle üst üste koyun. En üstteki hamur da yağlandıktan sonra, hamurun ortasından delik açıp içten dışa doğru kıvırın. Sonra kol böreği şeklinde kendi etrafına dolayıp yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam döktükten sonra önceden ısıttığınız ve 120 dereceye ayarladığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye çıkararak üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Tags: Cevizli KömeçCevizli Kömeç HazırlanışıCevizli Kömeç MalzemelerCevizli Kömeç Tarifi
Previous Post

Kesikli Biber

Next Post

Cevizli Şerbetli Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Cevizli Şerbetli Kurabiye

Cevizli Şerbetli Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki