Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Et Yemekleri
483 10
0
Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kuzu

 

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Malzemeler:

300-350 gramlık kemikli kuzu kol

1 paket taze kekik

1 paket taze rezene

1 paket kereviz sapı

100 gram kuru kayısı

100 gram kuru erik

Zeytinyağı

Tuz, karabiber

150 gram kuru soğan

100 gram havuç

70 gram tereyağı

Dip Sosu İçin:

100 gram kırmızı pancar

150 ml. et suyu

Tuz, karabiber

50 gram tereyağı

 

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Hazırlanışı

Kemikli kuzu kol parçalarını zeytinyağı, taze kekik, karabiber ve sarımsakla minimum 2 saat marine edin. Kızartma tenceresi yada tavaya zeytinyağı, havuç, kereviz sapı, taze rezene ve kuru soğanı ekleyin. Daha sonra marinedeki kuzu kolları ilave ederek mühürleyin. Her tarafı kızardıktan sonra bir miktar su koyarak yarım saat pişmeye bırakın.

Kalan suyu süzdürüp tereyağı ve tuz ekleyin. Pişen kuzu kolları fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız sosu, kırmızı erik ve kayısıları, bir miktar da taze kekik eklenyin. Üstü kapalı bir şekilde 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika çektirin.

Sos için; Kırmızı pancarları robottan geçirerek ayrı bir tavada tereyağı, tuz ve et suyu katıp soteleyerek bir dip sos elde edin. Servis tabağına dip sosu koyun, fırından çıkardığınız kuzuları kemiğinden ayıklayıp, erik ve kayısılarla birlikte tabağa koyun.

Tags: Erik ve Kayısılı Kuzu Kol FırınErik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın HazırlanışıErik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın MalzemelerErik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Tarifi
Previous Post

Yufka Sepetinde Maş Piyazı

Next Post

Rezene Kavurması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Rezene Kavurması

Rezene Kavurması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki