Cevizli Köz Patlıcan Çorbası Malzemeler:
1 kilo çekirdeksiz kemer patlıcan
150 gram pırasa
7-8 adet kuru patlıcan
100 gram havuç
100 gram kuru soğan
50 gram kereviz sapı
100 gram patates
50 gram kapya biber
1 litre tavuk suyu
50 gram tereyağı
50 gram sıvı yağ
75 gram yemeklik krema
Tuz, karabiber
Sosu İçin:
50 gram tereyağı
30 ml. sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
50 gram çekilmiş ceviz içi
Cevizli Köz Patlıcan Çorbası Hazırlanışı
Patlıcanları ocakta közleyin, kuru patlıcanlar haşlayın. Sıvı yağda havuç, sarımsak, pırasa, soğan, kereviz sapı ve patetesleri soteleyin. Közlenen patlıcanı soyun ve doğrayın. Sotelenen sebzelere ilave edin. 5-6 dakika daha soteleyip tavuk suyu ekleyin. 5-10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp blenderdan geçirin. Kuru patlıcanları tavla zarı şeklinde doğrayın. Ayrı bir tencereye tereyağı ve blenderdan geçirdiğiniz patlıcanlı karışımı ekleyin. Kuru patlıcanları da katıp kremayla bağlayın. Üzerine ceviz ekledikten sonra kırmızı pul biber ve yağ sosu gezdirip servis yapın.