Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası

by Yemek Zevki Editör
21 Mart 2015
in Çorba Tarifleri
463 30
0
Cevizli Köz Patlıcan Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cevizli-koz-patlican-corbasi

 

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası Malzemeler:

1 kilo çekirdeksiz kemer patlıcan

150 gram pırasa

7-8 adet kuru patlıcan

100 gram havuç

100 gram kuru soğan

50 gram kereviz sapı

100 gram patates

50 gram kapya biber

1 litre tavuk suyu

50 gram tereyağı

50 gram sıvı yağ

75 gram yemeklik krema

Tuz, karabiber

Sosu İçin:

50 gram tereyağı

30 ml. sıvı yağ

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

50 gram çekilmiş ceviz içi

 

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası Hazırlanışı

Patlıcanları ocakta közleyin, kuru patlıcanlar haşlayın. Sıvı yağda havuç, sarımsak, pırasa, soğan, kereviz sapı ve patetesleri soteleyin. Közlenen patlıcanı soyun ve doğrayın. Sotelenen sebzelere ilave edin. 5-6 dakika daha soteleyip tavuk suyu ekleyin. 5-10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp blenderdan geçirin. Kuru patlıcanları tavla zarı şeklinde doğrayın. Ayrı bir tencereye tereyağı ve blenderdan geçirdiğiniz patlıcanlı karışımı ekleyin. Kuru patlıcanları da katıp kremayla bağlayın. Üzerine ceviz ekledikten sonra kırmızı pul biber ve yağ sosu gezdirip servis yapın.

Tags: Cevizli Köz Patlıcan ÇorbasıCevizli Köz Patlıcan Çorbası HazırlanışıCevizli Köz Patlıcan Çorbası MalzemelerCevizli Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
Previous Post

Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı

Next Post

Zeytinyağlı Alabaş

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinyağlı Alabaş

Zeytinyağlı Alabaş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki