Mercimekli Kuru Patlıcan Dolması Malzemeler
5 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
5 adet kurutulmuş biber
200 gram kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı nar ekşisi
2 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz ,Kırmızı pul biber ,Tuz
Mercimekli Kuru Patlıcan Dolması Hazırlanışı
Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşatın. Kuru soğanı yemeklik, taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları yıkayıp ince kıyın. Mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Bir kapta mercimeklerle tüm malzemeyi ve 1 kaşık biber salçasını karıştırarak dolmanın iç harcını hazırlayın. Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun. Patlıcan ve biberlerin ağızlarını kapatıp bir tencereye dizin. Bir kasede bir kaşık domates salçasını sulandırıp dolmaların üzerine ilave edin. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Servis tabağına alın.