Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Antep Közleme

by Yemek Zevki Editör
04 Ocak 2015
in Et Yemekleri
478 15
0
Antep Közleme
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kozleme

 

Malzemeler

360 gram antrkot (30’ar gram parçalar halinde 12 parça)

360 gram köfte (30’ar gram parçalar halinde 12 parça)

4 adet orta boy közlenmiş patlıcan

3 çorba kaşığı süzme yoğurt

2 diş sarımsak

120 gram tereyağı

4 gram tuz

2 gram karabiber

2 adet 4’e bölünmüş tırnaklı pide

6 adet domates

4 adet sivri biber

4 dal taze kekik

 

Hazırlanışı

Közlenmiş patlıcanları küp şeklinde doğrayın, tereyağının yarısını süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsak ile tavada karıştırarak ısıtın, tuz ile lezzetlendirin. Köftelerin içleri sulu kalacak şekilde ızgarada yada yağsız tavada kızartın. Etleri yine aynı şekilde kurulamadan kızartın. Tırnaklı pideyi üçgen şeklinde kesin ve fırında az miktarda kızartın. Önceden közlediğiniz sıcak patlıcan karışımını servis tabağına uzunlamasına koyun. Üzerine etleri, köfteleri, pideleri, domates ve biberleri yerleştirin.

Domates sos için; 4 adet domatesi yanlamasına ikiye kesin, kestiğiniz taraftan başlayarak rendenin iri tarafında rendeleyin. Tavaya az tere yağı ilave edip orta ateşte 1 diş ince doğradığınız sarımsağı soteleyin. Rendelediğiniz domatesleri tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip bir miktar kaynatın. Hazır olan sıcak domates sosu etlerin üstüne gelecek şekilde gezdirip, tereyağının kalan kısmını da kızdırıp etlerin üstüne gelecek şekilde gezdirin. Son olarak taze kekik dalıyla süsleyerek sunum aşamasına geçin.

Tags: Antep KözlemeAntep Közleme HazırlanışıAntep Közleme MalzemeleriAntep Közleme Tarifi
Previous Post

Kuzu Etli Keşkek Çorbası

Next Post

Soya Soslu Piliç Topları

Yemek Zevki Editör

Next Post
Soya Soslu Piliç Topları

Soya Soslu Piliç Topları

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki