Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Haber Turu

Le Cordon Bleu Öğrencileri Fransa Sarayı’nda

by Yemek Zevki Editör
18 Aralık 2014
in Haber Turu
458 35
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach, Özyeğin Üniversitesi  bünyesinde bulunuan Le Cordon Bleu Master Şefi Gilles Company’ nin özel tadım menüsü ile Fransa Sarayı’nda ‘ördek eti’ temalı bir akşam yemeği verdi.

Ördek etini Türk pazarına sunmak ve Türk lezzet severlere tanıtmak amacıyla 15 Aralık Pazartesi akşamı düzenlenen geceye, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve eşi Ayşen Özyeğin ile Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün de aralarında bulunduğu iş ve eğitim dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra, ünlü şefler,  gastronomi dünyasından tanınmış simalar ve medya dünyasından isimler katıldı.

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde yer alan ve Dünyanın en prestijli Mutfak Sanatları Okulu olarak kabul gören Le Cordon Bleu Eğitmen Şefi Gilles Company, gecenin özel menüsünde yer alan “Tahin Pekmez Soslu Ördek Köftesi” ile ördek etini yerel bir usulle yaparak, iki ülke mutfak kültürünün lezzetli bir sentezini hazırladı.

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Otel Yöneticiliği Lisans Programı ve Le Cordon Bleu Sertifika Programı öğrencilerinin, Fransız Şef Gilles Company yönetiminde menüsünü hazırlayıp sundukları akşam yemeğinde konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Fransız Başkonsolosu Sayın Muriel Domenach’a Fransız Mutfağının önemli lezzetlerinden ördek etini Türk Mutfağı’yla buluşturma ve bu vesileyle her iki ülke arasında ördek ticaretini başlatma fikrine öncülük ettiği için tebriklerimi sunuyorum. Girişimci bir Üniversite olarak, bu etkinliğin hem  ördek ithalatı hem de Türkiye’de ördek yetiştiriciliği  konusunda yeni ticari girişimcilerin önünü açacağına inancımız tam.  Bu özel akşam yemeğine Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulunan Le Cordon Bleu şefimiz ve öğrencilerimiz ile katkı sağlamaktan mutluluk duyuyorum. Buna ilaveten, öğrencilerimizin öğrendikleri teknikleri Fransız Şefleri ile beraber böyle önemli bir davette sunma imkânı bulması da öğrencilerimize çok önemli bir sektörel deneyim yaşatmaktadır.” dedi.

 

Tags: Hamur İşlerisalatalar
Previous Post

Biftek Madalyon

Next Post

Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz

Yemek Zevki Editör

Next Post

Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki