İstanbul’un en büyük oteli Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi, şık restoranı “the globe” aracılığıyla konuklarına eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor.
Misafirlerini dünyaca ünlü Hilton hizmet kalitesi ve geleneksel Türk konukseverliğiyle ağırlayan Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi, yeme-içme yaklaşımıyla şehrin en seçkin adresleri arasında yer alıyor. Tarih boyunca kültürlerin kesişim noktası olan İstanbul, bu özelliğini Hilton İstanbul Bomonti’nin ana restoranı the globe’da tecrübeli şef Yannis Manikis’in hünerli ellerinden çıkan özel bir menüyle kutluyor. Günün her saatinde hizmet veren the globe, misafirlerine geleneksel Türk mutfağından Batı usulü ızgara yemeklerine, Akdeniz mutfağından Asya’nın eşsiz lezzetlerine geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor. Yemeklerde yer alacak tüm ürünler konuklara eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatmak için dünyanın dört bir yanından özenle olarak seçiliyor.
80 KİŞİLİK DEV KADRO…
Ev mantısı, T-Bone, fırınlanmış Lagos balığı gibi farklı kategorilerdeki lezzetlere menüsünde yer veren İstanbul’un yeni lezzet noktası the globe, konuklarına damak zevklerini şık bir ortamda, gönüllerince tatmin etme imkanı sunuyor. Üstelik 80 kişilik uluslararası şef kadrosuna ev sahipliği yapan the globe’u benzersiz kılan, yalnızca zengin lezzetleri değil. Grupları ve konferans katılımcılarını ağırlamak için özel yemek odaları sunan restoran, yemeğinizin nasıl hazırlandığını keyifli bir şov eşliğinde izleyebileceğiniz canlı pişirme noktaları ile yenilikçi ve interaktif bir hizmet de sunuyor.
Hilton İstanbul Bomonti’nin deneyimli Executive Chef’i Yannis Manikis, kariyerine 1993 yılında Hollanda’daki iki Michelin Yıldızlı Restauran L’Auberge’de başladı. Seçkin restoranlarda çalıştıktan sonra 2005 yılında Hilton Worldwide bünyesindeki otellerde görev yapan Manikis, Hilton İstanbul Bomonti’den önce Sydney, Dubai ve Atina başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerini özel lezzetlerle tanıştırdı. Eğitimini Hague Üniversitesi, Institute Paul Bocuse ve Riverside Culinary Institute’te tamamlayan Manikis, Akdeniz mutfağının yanı sıra Türk mutfağı konusunda da uzman bir isim. Kökleri Kanada ve Yunanistan’a uzanan Manikis, Hilton İstanbul Bomonti’de 80 kişilik uluslararası bir şef kadrosunu yönetiyor.