Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Trileçe

by Yemek Zevki Editör
23 Aralık 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Trileçe
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

49

Trileçe Malzemeler:

Keki İçin:

> 6 adet yumurta

> 250 gram pudra şekeri

> 300 gram un

> Yarım çay bardağı ılık süt

> 2 paket vanilya

> 1 paket kabartma tozu

> Yarım çay kaşığı krem tartar (İsteğe bağlı)

> Çeyrek çay kaşığı tuz

Keki Islatmak için:

> 1 litre süt > 200 gram krema

Üzeri İçin:

> Karamel sos

Trileçe Hazırlanışı:

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Beyazları karıştırma kabına alın, şekerin yarısını ve tuzu ekleyin. Kar haline gelene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını kalan şekerle birlikte çırpın. Ilık sütü de ilave edin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip ekleyin. Yumurta sarılı karışım ile diğer karışımı aynı kapta spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak birleştirin. Kek hamurunu yağlanmış kare ya da dikdörtgen fırın kabına dökün. Tepsiyi bir kaç defa hafifçe tezgaha vurarak hamurun içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ayrı bir kapta krema ile sütü çırpın. Pişen keki fırından alın, tepsinin içinde istediğiniz gibi kesin ve sütlü krema karışımını kekin üzerine dökün. Kek sütlü karışımı tamamen çekince üzerine karamel sos dökün. Soğuk soğuk servis yapın.

Tags: TrileçeTrileçe HazırlanışıTrileçe MalzemeleriTrileçe Tarifi
Previous Post

Elmalı Kurabiye

Next Post

Yeni 250 Ml’lik ‘CamPET’ Şişe Okul Kantinlerinde

Yemek Zevki Editör

Next Post

Yeni 250 Ml’lik ‘CamPET’ Şişe Okul Kantinlerinde

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki