Trileçe

49

Trileçe Malzemeler:

Keki İçin:

> 6 adet yumurta

> 250 gram pudra şekeri

> 300 gram un

> Yarım çay bardağı ılık süt

> 2 paket vanilya

> 1 paket kabartma tozu

> Yarım çay kaşığı krem tartar (İsteğe bağlı)

> Çeyrek çay kaşığı tuz

Keki Islatmak için:

> 1 litre süt > 200 gram krema

Üzeri İçin:

> Karamel sos

Trileçe Hazırlanışı:

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Beyazları karıştırma kabına alın, şekerin yarısını ve tuzu ekleyin. Kar haline gelene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını kalan şekerle birlikte çırpın. Ilık sütü de ilave edin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip ekleyin. Yumurta sarılı karışım ile diğer karışımı aynı kapta spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak birleştirin. Kek hamurunu yağlanmış kare ya da dikdörtgen fırın kabına dökün. Tepsiyi bir kaç defa hafifçe tezgaha vurarak hamurun içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ayrı bir kapta krema ile sütü çırpın. Pişen keki fırından alın, tepsinin içinde istediğiniz gibi kesin ve sütlü krema karışımını kekin üzerine dökün. Kek sütlü karışımı tamamen çekince üzerine karamel sos dökün. Soğuk soğuk servis yapın.

OKU ➤  Trileçe Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir