Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Tahinli Profiterol

by Yemek Zevki Editör
19 Aralık 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Tahinli Profiterol
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

43

Tahinli Profiterol Malzemeler:

Profiterol Topları İçin:

> 125 gram su > 125 gram süt

> 200 gram un 100 gram tereyağı (küçük parçalar halinde doğrayın)

> 4 adet yumurta > 1 çorba kaşığı toz şeker > 2 tutam tuz > Krema

> 500 ml. süt > 4 adet yumurta sarısı > 40 gram un > 40 gram nişasta

> 50 gram tereyağı

Sos İçin:

> 100 gram tahin > 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Tahinli Profiterol  Hazırlanışı:

Su, süt, tuz, şeker ve tereyağını bir tencerede kaynatın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağı iyice kısarak, içine unu hızlıca ilave edip, tahta kaşık yardımıyla topaklandırmadan, kıvamlı bir hamur haline getirin. Hamur ılındıktan sonra içine bir yumurtayı kırıp mikserin hızlı devrinde iyice hamura yedirin. Tüm yumurtalar için aynı işlemi yaptıktan sonra hamurunuzu kaşıkla top halinde fırın tepsinize dizin. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında rengi kahverengi olana kadar pişirin. Sütü bir tencerede kaynatın. Bir kapta yumurta sarılarını, un ve nişastayı iyice çırpın. Kaynayan sütten azar azar üzerine ilave ederek karışımı kalan süte ekleyin. Topaklanmaması için hızlıca ve devamlı karıştırın. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içine küp küp kesilmiş tereyağını ve vanilyayı ilave edip soğutun. Soğuyan kremayı profiterol toplarının içine paylaştırın. Üzerine pudra şekeri ile tatlandırılmış tahin dökerek servis yapın

 

Tags: Tahinli ProfiterolTahinli Profiterol HazırlanışıTahinli Profiterol MalzemelerTahinli Profiterol Tarifi
Previous Post

Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz

Next Post

Sahi, İstanbul’un Nostaljik Güzelliklerini Yaşatmaya Devam Ediyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Sahi, İstanbul’un Nostaljik Güzelliklerini Yaşatmaya Devam Ediyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki