Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Kaz Ciğeri ve Tavuk

by Yemek Zevki Editör
01 Aralık 2014
in Et Yemekleri
468 25
0
Kaz Ciğeri ve Tavuk
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2

Kaz Ciğeri ve Tavuk Malzemeler:

> 75 gram kaz ciğeri > 10 gram kiraz

> 30 ml. balsamik sirke > 75 gram tavuk ciğeri

> 1 adet yumurtanın sarısı > 50 gram tereyağı

> 10 gram taze soğan > Bir tutam kekik

> 10 gram fındık > 20 gram pestil > 20 gram tahin

> 10 gram çarkıfelek meyvesi > Brioche ekmeği

Kaz Ciğeri ve Tavuk Hazırlanışı:

Tavuk ciğer mus için; Tavada balsamik sirke, taze kekik ve soğanı sıvı yağ yarıya gelene kadar çektirin. Temizlediğiniz ciğerleri yumurta sarısı, tereyağı ve tavadaki çektirme ile birlikte blendarda pürüzsüz olana dek çekin. Karışımı küçük bir fırın kabına koyun ve 120 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirin. Pişen musu soğutmaya alın. Kaz ciğerinin sinirini temizleyin ve tuzlayıp biberledikten sonra taze vişnelerle beraber vakumlayıp 56 derecede, 20 dakika süreyle buharda pişirin. Pişen kaz ciğerlerini vakumdan çıkartın ve çıkan fazla yağını süzdürün. Elinizdeki kaz ciğerlerini streç film yardımıyla 4 cm. eninde rulo yapın ve soğutmaya alın. Tahin çarkıfelek sos için; Tahin ve çarkıfelek meyvesinin püresini blenderda karıştırın. Aromasını dengelemek için biraz şeker ve tuz ilave edin. Kaz ciğerinden 1 cm. kalınlığında dilim kesin ve kaz ciğeri ile aynı boyutta kestiğiniz kıtır brioche ekmeğinin üstüne koyun. Tavuk ciğeri musu iki kaşık yardımı ile şekillendirdikten sonra tabağa yerleştirin ve üzerine ince kıyılmış dut pestili ekleyin. Tabağın etrafına tahin sos gezdirin ve kaz ciğeri tozunu da ekleyerek sunumu tamamlayın

Tags: Kaz Ciğeri ve TavukKaz Ciğeri ve Tavuk HazırlanışıKaz Ciğeri ve Tavuk MalzemeleriKaz Ciğeri ve Tavuk Tarifi
Previous Post

Pancar Risotto

Next Post

Globe Baklava

Yemek Zevki Editör

Next Post
Globe Baklava

Globe Baklava

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki