Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kaz Ciğeri ve Tavuk

Kaz Ciğeri ve Tavuk

2

Kaz Ciğeri ve Tavuk Malzemeler:

> 75 gram kaz ciğeri > 10 gram kiraz

> 30 ml. balsamik sirke > 75 gram tavuk ciğeri

> 1 adet yumurtanın sarısı > 50 gram tereyağı

> 10 gram taze soğan > Bir tutam kekik

> 10 gram fındık > 20 gram pestil > 20 gram tahin

> 10 gram çarkıfelek meyvesi > Brioche ekmeği

Kaz Ciğeri ve Tavuk Hazırlanışı:

Tavuk ciğer mus için; Tavada balsamik sirke, taze kekik ve soğanı sıvı yağ yarıya gelene kadar çektirin. Temizlediğiniz ciğerleri yumurta sarısı, tereyağı ve tavadaki çektirme ile birlikte blendarda pürüzsüz olana dek çekin. Karışımı küçük bir fırın kabına koyun ve 120 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirin. Pişen musu soğutmaya alın. Kaz ciğerinin sinirini temizleyin ve tuzlayıp biberledikten sonra taze vişnelerle beraber vakumlayıp 56 derecede, 20 dakika süreyle buharda pişirin. Pişen kaz ciğerlerini vakumdan çıkartın ve çıkan fazla yağını süzdürün. Elinizdeki kaz ciğerlerini streç film yardımıyla 4 cm. eninde rulo yapın ve soğutmaya alın. Tahin çarkıfelek sos için; Tahin ve çarkıfelek meyvesinin püresini blenderda karıştırın. Aromasını dengelemek için biraz şeker ve tuz ilave edin. Kaz ciğerinden 1 cm. kalınlığında dilim kesin ve kaz ciğeri ile aynı boyutta kestiğiniz kıtır brioche ekmeğinin üstüne koyun. Tavuk ciğeri musu iki kaşık yardımı ile şekillendirdikten sonra tabağa yerleştirin ve üzerine ince kıyılmış dut pestili ekleyin. Tabağın etrafına tahin sos gezdirin ve kaz ciğeri tozunu da ekleyerek sunumu tamamlayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir