Muhammara Malzemeler:
> 1 adet büyük boy soğan
> 2 adet bayat ekmek içi
> 1 su bardağı ceviz içi
> 3 çorba kaşığı biber salçası
> 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
> Tuz, karabiber
> 1 tatlı kaşığı kimyon
> 3 diş sarımsak
Muhammara Hazırlanışı:
Ceviz içlerini bir gün öncesinden suda bekletin, daha sonra ceviz içlerinin kabuğunu soyun. Ekmek içlerini suda ıslatıp avucunuzun içinde iyice sıkın. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp çok ince kıyılmış soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Salçayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğanlı salça karışımını ılınınca mutfak robotuna aktarın. Havanda ezilmiş sarımsakları, ekmek içlerini, kalan zeytinyağını ve baharatını ekleyin. Macun kıvamına gelene dek iyice karıştırın. İri çekilmiş ceviz içini de ilave edin. Birkaç kez daha karıştırarak istediğiniz kıvama getirin. Tuzunu ekleyip damak tadınıza göre tatlandırın. Servis tabağına aktarın, isteğe göre taze nane yaprakları ile süsleyip servise hazır edin.