Afyon Usulü Tarhana Çorbası Malzemeler:
> 1 kahve fincanı Afyon tarhanası
> 1 çorba kaşığı tereyağı
> 2 adet domates
> 1 tatlı kaşığı domates salçası
> 1 çay kaşığı biber salçası
> 4 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olabilir)
Üzeri İçin:
> 3-4 dal maydanoz
> 1 kahve fincanı tulum peyniri
Afyon Usulü Tarhana Çorbası Hazırlanışı:
Domatesi rendeleyin. Tereyağını tencerede eritip rendelediğiniz domatesi birkaç dakika kavurun. Salçaları ilave edin. 1 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tarhanayı sürekli karıştırarak yavaş yavaş dökün. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine, isteğe göre kıyılmış maydanoz ile ufalanmış tulum peyniri karışımından dökün.