Boğaz İncisi Malzemeler:
> 40 gram un
> 2 adet yumurta
> 10 adet haşlanmış kestane
> 1 çay bardağı şeker
> 1 paket vanilya
> 1 paket kabartma tozu
> 1 su bardağı tereyağı
> 120 gram fildişi kuvertür Çikolata
Boğaz İncisi Hazırlanışı:
Benmari usulü (Tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. Tencerenin içine daha küçük bir kap koyun. Kabın içine çikolata ve tereyağını koyup, ocağın altını yakın) çikolata ve tereyağını eritin. Sırasıyla un, şeker, parçalanmış kestane, kabartma tozu, vanilya, yumurtayı karışıma ekleyip tahta kaşık ile karıştırın. Orta boy muffin kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 8 dakika süreyle pişirin. Fırından çıkan muffinleri kalıptan tabağa ters çevirip koyun. Arzunuza göre dondurma ile servis edebilirsiniz.
Not: Muffin kalıpları silikon olmalıdır.