Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Kuzu Etli Şevket-i Bostan

by Yemek Zevki Editör
20 Ekim 2014
in Et Yemekleri
473 20
0
Kuzu Etli Şevket-i Bostan
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

18

 

 

Kuzu Etli Şevket-i Bostan Malzemeler:

> 1 adet rezene (Temizlenmiş)

> 2 adet şevket-i bostan (Temizlenmiş)

> 1 adet kuru soğan

> 500 gram yağsız kuzu eti (Kuşbaşı halinde)

> 1 çay bardağı zeytinyağı

> 1 adet limonun suyu

> 1 tatlı kaşığı un

> 1 su bardağı sıcak su

> 1 yemek kaşığı ince bulgur

> Tuz

Kuzu Etli Şevket-i Bostan Hazırlanışı:

Rezeneyi ve şevket-i bostanı yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Eti yıkayıp süzün. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Ayrı bir kasede limon suyunu, 1 bardak suyu ve unu topaklaşmadan iyice ezin. Tencereyi iyice ısıtıp eti, soğanı ve zeytinyağını ekleyin. Etler suyunu salıp çekene dek kavurun. Kalan 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 20-25 dakika pişirin. Doğranmış sebzeleri de ekleyin. Ateşi orta dereceye getirip arada bir karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ardından unlu limonlu suyu ilave edin. Birkaç kez karıştırıp tekrar ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat pişirin. En son ince bulguru ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Tags: Kuzu Etli Şevket-i BostanKuzu Etli Şevket-i Bostan HazırlanışıKuzu Etli Şevket-i Bostan MalzemelerKuzu Etli Şevket-i Bostan Tarifi
Previous Post

Arnavut Ciğeri

Next Post

Yemek Zevki Editör

Next Post

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki