Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Tagliatelle Pesto
Tagliatelle Pesto

Tagliatelle Pesto

Malzemesi

Tagliatelle Pesto

 

Hamur İçin:
• 1 kilo beyaz un • 250 gram irmik
• 11 adet yumurta • 50 gram zeytinyağı
Pesto Sos İçin:
• 50 gram fesleğen • 10 gram çam fıstığı
• 10 gram parmesan peyniri • 2 gram tuz
• Yarım diş sarımsak • 100 gram zeytinyağı
• Tüm malzemeleri karıştırarak kaynatın.
Krema Sos İçin:
• 90 gram krema • 2 gram kekik
• 1 gram nane • 2 gram tuz
• 0,5 gram karabiber
• 10 gram parmesan peyniri

Tagliatelle Pesto Tarifi:
Tüm sos malzemelerinin hepsini karıştırarak kaynatın.
Malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin. Dışarıda
yarım saat dinlendirin. Merdane yardımı ile incelterek
açın. İnce ince kesin.
Krema sosun içine 2-3 yemek kaşığı pesto sos ilave
ederek sosun son halini hazırlayın. Makarnaları kaynar
suda haşlayın. Kaynayan sosun içine alın. 1,5 – 2
dakika sos ile çevirdikten sonra servis tabağına alın.

OKU ➤  Datça Usulü Çağlalı Cacık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir