Ana Sayfa » Haber Turu » Academia Barilla’nın “salata” tarifleriyle kışa formda girin!  

Academia Barilla’nın “salata” tarifleriyle kışa formda girin!  


Oluşturduğu çekici biçim ve içeriklerle yemek kitabı yayıncılığında özel bir yer edinen Çekmece Yayınları tarafından yayınlanan, dünyaca ünlü uluslararası İtalyan yemek kültürü merkezi Academia Barilla’nın “50 Pratik Tarif” adlı dizisinde yer alan “Salata” kitabı, formuna özen gösterenlerin başucu kitabı olacak.

Yaz mevsiminin sona ermesiyle, gevşek bir yeme içme düzenine geçerek yeniden kilo almak ve sonra o kiloları vermeye girişmekle ilgili kısır döngüden çıkmanın zamanı geldi. Onun yerine her mevsim fit olacağınız ve iyi hissedeceğiniz bir yaşam tarzı benimseyebilirsiniz. Çünkü artık damak zevkinden ödün vermeden hem besleyici hem de sağlıklı beslenmek için pek çok salata seçeneğiniz var. Academia Barilla’nın yüzlerce yıllık deneyimlerden süzülüp gelen İtalyan mutfak geleneği ile modern gastronomi bilgilerinden yararlanarak derlenen “Salata” kitabı, gerçekten de bu kış ve arkasından gelecek mevsimlerde formda kalmanıza çok yardımcı olacak.

Eşsiz salata fikirlerinden 50 tarif

Çekmece Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan Academia Barilla’nın bu kitabında, eşsiz salata fikirleri için 50 tarif bulunuyor. Bu tariflerin çoğu, gerek oluşturucu fikirleriyle gerekse Akdeniz ürünlerini kullanışı veya bir bölgeye özgü oluşuyla İtalyan mutfağına ait: Mozzarella peyniri, domates ve fesleğenin bir araya geldiği meşhur caprese salatası; Monferrato’nun tipik yemeği sıra dışı tavşan salatası; Toskana’nın alçakgönüllü panzanella’sı; Napoli Körfezi’nden deniz ürünleri salatası; bereketli Ligurya usulü condiglione ve Sicilya’ya özgü, güzel kokulu portakal salatası… Academia Barilla’nın bu tarifleri seçmesinin nedeni, İtalyan mutfağında olduğu gibi, bu tariflerde de en iyi kalitede malzemenin kullanılması ve tariflerin gelenekle yenilik arasında hoş bir denge kurmaları ve her şeyden önemlisi neşeli bir ruha sahip olmaları. İşte size kitaptan bir tarif:

CAPRESE SALATASI

4 KİŞİLİK MALZEME

•500 gr mozzarella peyniri

OKU ➤  Güllüoğlu Süt, Üretime Başladı

•600 gr domates

•30 ml (2 yemek kaşığı) sızma zeytinyağı

•fesleğen

•tuz

YAPILIŞI

Domatesleri yıkayın ve kurulayın. Mozzarella peynirini ve domatesleri halka halka dilimleyip hafifçe tuzlayın.

Fesleğeni nazikçe yıkayın ve kurulayın. Domates ve mozzarella peyniri dilimlerini üst üste yerleştirin ve fesleğenle süsleyin. Salatanın üzerine sızma zeytinyağını dökün ve servis yapın.

Hazırlık süresi: 15 dakika

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir