Malzemeler:
> 1 su bardağı ceviz içi (Tercihen taze ceviz içi)
> 1 adet orta boy kuru soğan
> 1 çorba kaşığı nar ekşisi
> 2 çorba kaşığı biber salçası
> 2 çorba kaşığı limon suyu
> 1 dilim bayat ekmek içi (Tercihen Trabzon ekmeği)
> Kimyon, toz kırmızı biber
> 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
> 2 adet közlenmiş kırmızı biber
> 5-6 yaprak kurutulmuş domates
Hazırlanışı:
Cevizleri ılık suda ıslatıp üzerindeki zarı temizleyin. Kurutulmuş domates yapraklarını da sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Sos tenceresinde yağı ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Ocaktan alın. Kalan tüm malzemeyi mutfak robotuna alın. Macun kıvamına gelene dek karıştırın.
Aklınızda bulunsun: Salçalı olduğu için tuz eklemedik, salçanız tuzsuz ise damak tadınıza göre tuz