Malzemeler:
> 1 paket tortiglioni makarna
> 8 çorba kaşığı zeytinyağı
> 40 gram turna yemişi kurusu
> 1 adet orta boy soğan
> 1 diş sarımsak
> 2 adet orta boy patlıcan
> 1 adet büyük boy kereviz
> 1 kase kiraz domates
> 2 dal biberiye
> Tuz, karabiber
> 1 çay kaşığı şeker
> 2 çorba kaşığı balsamik sirke
> 20 gram çam fıstığı
Hazırlanışı:
Turna yemişi kurularını 10 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün. Yağsız bir tavada çam fıstıklarını altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Patlıcan ve kerevizi soyup zar şeklinde doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin. Kerevizleri de kararmaması için limon suyuyla karıştırın. Kiraz domatesleri ikiye kesin. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı da soyup kıyın. Biberiyeyi dallarından sıyırıp tümünün yapraklarını kesin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp süzün. Tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp patlıcanları 5 dakika kadar kavurun. 2 çorba kaşığı zeytinyağı daha ekleyip kıyılmış soğan ve sarımsağı, doğradığınız kerevizi ve biberiyeleri ilave edin. Orta ateşte, 5 dakika daha kavurun. Tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırdıktan sonra şekeri serpin. Birkaç kez karıştırıp turna yemişlerini ve doğradığınız kiraz domatesleri serpin. 1 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Makarnayı paketin üzerindeki pişirme önerisine uygun haşlayın. Süzün ve makarnanın suyundan 1 bardak kadarını ayırıp sebzeli karışıma ekleyin. Sebzeli karışımı tekrar ocağa alın, orta ateşte birkaç taşım kaynatın. Haşladığınız makarnayı kalan 4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve balsamik sirke ile tatlandırın. Sebzeli karışımı da ekleyip harmanlayın. Makarnayı servis tabağına alıp çam fıstığı ile süsleyerek servise hazır edin.