Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Bu Şefler Nasıl Yetişiyor?

by Yemek Zevki Editör
13 Kasım 2015
in Haber Turu
463 30
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Es
kiden, ailelerin çocukları için kurduğu doktorluk ya da avukatlık hayallerinin arasına günümüzde “şeflik” mesleği de eklendi.  Artık aşçılık, tabir-i caizse alaylı  olmaktan çıkıp, okullu oldu.  

Aşçılar nasıl “şef” oldu?  Çok değil, 10 sene önce en fazla lise  seviyesinde eğitime sahip, hep birilerinin  yanında yetişmiş aşçıların hakimiyetinde olan  mutfaklarda, bugün birkaç dil konuşabilen,  genel kültür seviyesi yüksek, kendine has bir  tarzı ve dünya görüşü olan şefler görür olduk.  Aslında yüzyıllardır unvanı olan bir meslek  aşçılık. Her ne kadar “Şeflerin Kralı, Kralların  Şefi” sözü 1800’lü yıllarda Auguste Escoffier  için söylenmiş olsa da ülkemizde bu unvan,  ancak son yıllarda hak ettiği değeri bulmaya  başladı. Başlarda birçok genç, yurt dışına  giderek, belli okullarda aşçılık eğitimi almayı  tercih ediyordu. Oysa bugün, hızla yaygınlaşan  aşçılık okulları sayesinde uzağa gitmeye gerek  kalmadı. Bunların içinde en önemli yatırım  ise 2012 senesinde American Hospitality  Academy International Hotel Management  Schools’un, (AHA-IHMS) Türkiye’de  USLA, yani Uluslararası Servis ve Lezzet  Akademisi’ni kurmasıydı. USLA, sektörde  uluslararası bir okulun Türkiye’de kurduğu ilk  kampüs olma özelliğini taşıyor.  Ülke Sınırları İçinde, Dünya Standartlarında  “Şef”ler Yetişiyor!

Mecidiyeköy’de bulunan kampüste, son  teknoloji ile döşenmiş profesyonel mutfaklar  ve teori sınıfları yer alıyor. Sektöre pratik  bilgilerle donanmış şefler yetiştirmek amaçlı  kurulan uygulama restoranının menüsünü  de öğrenciler belirliyor ve hazırlıyor.

Öğrencilerine olan sorumluluğunu sadece  verdiği eğitimle sınırlı tutmayan USLA,  mezunlarına dünyanın farklı ülkelerinde 6 ila  12 ay süreyle Ritz-Carlton, Marriott, Starwood,  Hilton gibi zincir otellerde veya dünyaca ünlü  restoranlarda ücretli staj imkanı sağlıyor.

Tags: haber
Previous Post

Bamya Konservesi

Next Post

Nur’un Patates Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Nur’un Patates Salatası

Nur’un Patates Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki