Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Dallas Steak Dry Aget Beef

Dallas Steak Dry Aget Beef

2488

Malzemeler

En az 500 gram ve 2.5 cm kalınlığında Dallas Steak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı silme deniz tuzu

Hazırlanışı

Et en az 3 hafta dinlenmiş olmalı. Bu tür etleri seçerken etin yağlı ve yağ oranın eşit miktarda ettin içine dağılmış olması lezzet için çok önemlidir. Eti dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletin. Mangalınız ve döküm tavanız hazır ise eti ateşin üstünde ızgaraya temas etmeyecek şekilde bir kaç dakika bekletin.Sonrasında ızgaraya koyduğunuz etin bir yüzünü 2 dakika süreyle pişirin. Diğer yüzünü de 2 dakika pişirerek eti mühürleyin. Bu işlem etin suyunu kaybetmesini önleyecek ve lezzeti artıracaktır. Mühürleme işleminden sonra etin her iki yüzünü 4’er dakika daha pişirin. Dallas Steak’iniz servise hazırdır.

OKU ➤  Kalbinizi, Sodyumu Azaltılmış Tuz İle Koruyun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir