Malzemeler:
12 adet kuru patlıcan
İç Malzemesi:
3 adet Kuru soğan
300 gram iri bulgur
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı taze veya kuru vişne
100 gram fındık içi
Sos İçin:
1 adet salatalık
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
250 gram yoğurt
Hazırlanışı
Geniş bir tencerede bolca su koyun ve kaynatın, başka bir tencereye yada kaba soğuk su doldurun.
Kaynayan suyun içine kuru patlıcanları atın. 1-2 dakika yani patlıcan yumuşayınca kadar haşlayın.Kuru malzeme yumuşar yumuşamaz süzgeç yardımıyla kaynayan sudan alıp soğuk suya atın.Malzemeleriniz soğuyunca süzün.
Harcı için; Bulguru 1-2 su yıkayın. Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın. Bulguru, soğan, sarımsak, salça, vişne, fındık ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın.
Haşladığınız patlıcanlara hazırladığınız iç harcı ile 1/3 oranında (yani yarısından daha az) doldurun ve domates ile kapak yapın.
Sos malzemesi ile koyu bir cacık yapın ve servis tabağının altına 1, 2 yemek kaşığı cacık sos ile servis yapın.