Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Haber Turu

Vişneli Sıkma Köfte

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2014
in Haber Turu
463 30
0
Vişneli Sıkma Köfte
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2465Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur

100 gram kuru veya taze vişne

1 adet soğan
1 adet yumurta akı
3 çorba kaşığı un
Reyhan
Tuz
Karabiber
Kimyon

Sosu İçin:
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı: 

İnce bulguru karıştırma kabına alarak üzerine sıcak su verip streç filmle kapatın ve 15 dakika kadar bekletin. Bulgurlar şişince üzerine 1 soğan rendesini, yumurta akını, 3 çorba kaşığı unu, tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp elinizi suya batırıp yoğurun.

İyice birbirini tutunca yuvarlayıp ortasına bastırın.

Sosu için; Domates, sarımsak ve salçayı alarak sıvı yağda kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine biraz su vererek kıvamını açın ve vişneleri ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Hazırladığınız köfteleri suda kısa bir süre haşladıktan sonra az su ile beraber sosa ilave edin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatarak pişirin. En son kızdırılmış tereyağını da gezdirip sıcak servis edin.

Tags: Ramazan Yemekleri
Previous Post

Philips Airfryer ile Yüzde 80 Daha Az Yağla Hafif Yaz Yemekleri

Next Post

Portakallı Firik Bulgurlu Semizotu Salata

Yemek Zevki Editör

Next Post
Portakallı Firik Bulgurlu Semizotu Salata

Portakallı Firik Bulgurlu Semizotu Salata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki