Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Haber Turu

Fındıklı Rulo

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2014
in Haber Turu
473 20
0
Fındıklı Rulo
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2456

Malzemeler:

1 paket yaş maya

500 gram un

2 kahve fincanı süt

1 çorba kaşığı toz şeker

200 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)

1 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

1 tutam tuz

İç Malzemesi:

1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi

2 çorba kaşığı fındık ezmesi

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

İri çekilmiş fındık içi

Hazırlanışı:

Unu, şekeri, tuzu, sütü, yumurtayı, süzme yoğurdu ve mayayı hamur yoğurma kabında karıştırın. En son, oda ısısında yumuşamış tereyağını ilave edin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini streç filmle kapatın ve oda ısısında yarım saat dinlendirmeye bırakın.

Dinlendirdiğiniz hamuru oklava yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları üçgen parçalar halinde kesin. Her yufkanın üzerini önce fındık ezmesinden sürün sonra da hamurun geniş tarafına fındık içi serpin. Hamuru yuvarlayıp sarın. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yeterince kabarması için bu şekilde oda ısısında yarım saat daha bekletin. Hamurlar kabarınca üzerlerine yumurta sarısı sürün, fındık içini serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Pratik Pizza

Next Post

Patlıcan Beğendili Kuzu İncik

Yemek Zevki Editör

Next Post
Patlıcan Beğendili Kuzu İncik

Patlıcan Beğendili Kuzu İncik

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki