Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Dana Gulaş

by Yemek Zevki Editör
14 Temmuz 2014
in Et Yemekleri
483 10
0
Dana Gulaş
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2447

Malzemeler:

– 1 kilo dana sokum et

– 1 çorba kaşığı sıvı yağ

– 1 çorba kaşığı margarin

– 200 gram arpacık soğan

– 2 diş sarımsak

– 1 adet kereviz

– 1 adet kapya biber

– 1 adet sarı biber

– 1 adet kereviz

– 2 adet havuç

– 2 çorba kaşığı salça (tepeleme)

– 1 su bardağı su

– 4-5 adet kiraz domates

– Tuz, karabiber

– Patates Kızartması İçin

– 1 adet patates

Kızartmak için:

– Sıvı yağ

– Tuz

Hazırlanışı:

Dana etini kuşbaşı doğrayın. İyice ısıtılmış tencereye etleri yağlarla birlikte ilave edin. Suyunu salıp çekene dek kavurun. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanları, küp doğranmış havuçları, kıyılmış sarımsakları ve küp doğranmış kerevizi ete ilave edin. 10 dakika pişirdikten sonra irice doğranmış biberleri de ekleyin. En son, su ile inceltilmiş salçalı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirmeye birkaç dakika kala tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın.

Patatesin kabuğunu soyun. Patatesi rendenin en kalın tarafıyla uzun uzun rendeleyin veya keskin bir bıçak yardımı ile makarna kalınlığında kesin. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş buzlu suda 10 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzün. Kızgın yağda kızartın.

Arzunuza göre; Patates garnitür, patates kızartması, kızgın yağda 15 saniye kadar kızartılmış kiraz domatesler ve mevsim salatası ile birlikte servise hazır edin. Dimes Hasbahçe ile servise sunun.

 

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Next Post

Sucuklu ve Pastırmalı Börek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sucuklu ve Pastırmalı Börek

Sucuklu ve Pastırmalı Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki