Ana Sayfa » Haber Turu » Tencere Ekmeği

Tencere Ekmeği

2446Malzemeler:

Hamur İçin:

2 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı Yuva Instant Kuru Maya

1’er tatlı kaşığı salça, toz şeker, tuz

1 adet soğan

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Salata İçin:

1 demet semizotu

1 adet soğan

2 adet büyük boy domates

1 tatlı kaşığı sumak

Birkaç dal nane yaprağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet portakalın suyu

Hazırlanışı:

Soğanı rendeleyip sıvı yağda iyice karamelize olana dek kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu, şekeri ve tuzu harmanlayıp yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın, Yuva Instant Kuru Mayayı ve ılık suyu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. En son soğanı ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamuru ısıya dayanıklı, tercihen dökme demir tencereye yerleştirin. Kapağını kapatıp oda ısısında iki misli kabarana dek yaklaşık 4-5 saat kadar bekletin. Kapağı kapalı olarak 170 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 1 saat pişirin. Soğuyunca küp şeklinde doğrayıp salata ile birlikte servise hazır edin.

Salata için; Yaprak yaprak ayrılmış semizotunu, küp doğranmış soğan ile domatesi, nane yapraklarını karıştırın. Sumak, zeytinyağı ve portakal suyundan elde ettiğiniz sos ile tatlandırın. İsteğe göre küp doğranmış ekmek ile harmanlayıp servise hazır edin.

 

OKU ➤  Patatesli Kol Böreği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir