Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

Tencere Ekmeği

by Yemek Zevki Editör
12 Temmuz 2014
in Haber Turu
478 15
0
Tencere Ekmeği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2446Malzemeler:

Hamur İçin:

2 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı Yuva Instant Kuru Maya

1’er tatlı kaşığı salça, toz şeker, tuz

1 adet soğan

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Salata İçin:

1 demet semizotu

1 adet soğan

2 adet büyük boy domates

1 tatlı kaşığı sumak

Birkaç dal nane yaprağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet portakalın suyu

Hazırlanışı:

Soğanı rendeleyip sıvı yağda iyice karamelize olana dek kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu, şekeri ve tuzu harmanlayıp yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın, Yuva Instant Kuru Mayayı ve ılık suyu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. En son soğanı ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamuru ısıya dayanıklı, tercihen dökme demir tencereye yerleştirin. Kapağını kapatıp oda ısısında iki misli kabarana dek yaklaşık 4-5 saat kadar bekletin. Kapağı kapalı olarak 170 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 1 saat pişirin. Soğuyunca küp şeklinde doğrayıp salata ile birlikte servise hazır edin.

Salata için; Yaprak yaprak ayrılmış semizotunu, küp doğranmış soğan ile domatesi, nane yapraklarını karıştırın. Sumak, zeytinyağı ve portakal suyundan elde ettiğiniz sos ile tatlandırın. İsteğe göre küp doğranmış ekmek ile harmanlayıp servise hazır edin.

 

Tags: Hamur İşleriSahur Yemekleri
Previous Post

Mangal yapmanın pratik ve lezzetli yolu: Knorr Mangal Harcı

Next Post

Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki