Malzemeler:
– 4 su bardağı un
– 4 adet yumurta
– 1 çay bardağı su
– Tuz
Harcı İçin:
– 3 adet soğan
– 400 gram dana kaburga kıyması
– Tuz
– Karabiber
Hazırlanışı:
Un, su, yumurta ve tuzu iyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Dana kaburgadan çift çektirdiğiniz kıymayı arzu ederseniz çiğden, isterseniz tavada soğan, tuz ve karabiberle soteleyin. Mantı hamurlarını açıp, kesin. İçlerine kıymalı harcı doldurup kapatın.
Mantıları fırında hafif kurutabilirsiniz. Ardından 180 derecede kızdırdığınız kızgın yağda mantıları kızartın. Arzunuza göre tatlı ekşi sos veya mayonez, kekik ve yoğurtla yaptığınız bir sosla servis edebilirsiniz.