Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Uzmanlar Dünya Süt Günü’nde Herkesi Süt İçmeye Çağırıyor

by Yemek Zevki Editör
13 Kasım 2015
in Haber Turu
458 35
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Bu yıl 58’inci kez kutlanan Dünya Süt Günü dolayısıyla sütün sağlık üzerindeki önemine vurgu yapan uzmanlar, herkesi sağlıklı ve ambalajlı süt içmeye davet etti.

Her yıl 21 Mayıs’ta Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu’na üye ülkelerde kutlanan ‘Dünya Süt Günü’nde uzmanlar süt içmenin önemine değinerek, günde 2 bardak sağlıklı süt tüketimine davet ediyor.

‘Dünya Süt Günü’ dolayısıyla hayat boyu düzenli süt içmenin faydalarını anlatan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, kalsiyum kaynağı sütün çocukluk ve ergenlikte sağlıklı kemik gelişimi ve boy uzaması için çok önemli olduğunu belirtti. İnanç, ilerleyen yaşlarda ise sütün bağışıklık sisteminin korunmasında ve osteoporozdan korunmada büyük bir yarar sağladığına da dikkat çekti.

Kişi başı yıllık 23 litre süt tüketimi ile Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında son sırada yer aldığına değinen İnanç “Ülkemizde çok az süt tüketiliyor ve kullanılan sütlerin yüzde 40’lık bölümü ise açık sütten oluşuyor. Sağlığa uygun olmadığı halde halen Türkiye’de satışına devam edilen açık sütler birçok hastalığa neden oluyor. Sağlıklı ve organik yaşam trendindeki artışla birlikte halkımızda “açık süt sağlıklıdır, doğaldır” gibi bir algı oluştuğu için açık süt satışlarının da yükseldiği görülüyor. Fakat bu durum halkımız için tehdit oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Halkı doğal ve organik taze süt olarak satılan, işlemden geçmemiş sütlerin alınmaması konusunda uyaran İnanç, yapılan araştırmalara göre açık sütlerde 1 mililitre 100 binden fazla bakteri bulunduğunu ve bunların tifo, dizanteri ve brusella gibi bulaşıcı hastalıklara neden olduğunu ifade etti. Açık sütün kaynatılmadan kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken İnanç; kaynatıldığında ise sütün içinde başta B1, B2, B12 vitaminleri ve folik asit olmak üzere pek çok kayıplar geldiğini belirterek; sütün içerisindeki faydadan azami oranda yararlanabilmek için mutlaka paketli süt tüketmek gerektiğini vurguladı.

Tags: Ana YemeklerBasit Yemekler
Previous Post

Sütlü Tatlı

Next Post

Çocuk Şefler KOMİLİ İle Mutfakta

Yemek Zevki Editör

Next Post

Çocuk Şefler KOMİLİ İle Mutfakta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki