Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Tavuklu Udon (Noddle)

Tavuklu Udon (Noddle)

tavuk

Malzemeler:
> 3 çorba kaşığı sıvı yağ
> 90 gram tavuk but
> 60 gram sebze karışımı (havuç, kabak, soya filizi, renkli biberler)
> Bir tutam tuz
> Taze çekilmiş karabiber
> 140 gram udon (noddle erişte)
> 3 dal taze soğan
> 1 tatlı kaşığı soya sosu
> 1 tatlı kaşığı oysters sos

Hazırlanışı: Derin ve geniş wok tavayı iyice ısıtıp sıvı yağı kızdırın. Jülyen doğranmış tavuk butlarını ekleyin. Sürekli karıştırarak iyice pişirin. Jülyen doğranmış sebzeleri ilave edin. Birkaç dakika karıştırıp ocaktan alın. Makarnayı kaynar suda, paketin üzerinde tavsiye edilen süre kadar haşlayın. Süzüp sebzeli ve tavuklu karışıma ilave edin. Jülyen doğranmış taze soğanı, bir tutam tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve sosları da ekleyerek tatlandırın. Hemen servise hazır edin.

 

OKU ➤  Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir