Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Renkli Makaronlar

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
1
Renkli Makaronlar

Renkli Makaronlar

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

Renkli Makaronlar


• 150 gram pudra şekeri
• 150 gram toz badem
• 130 gram toz şeker
• 60 gram su
• 110 gram yumurta akı
Makoron İç Kreması:
• 100 gram bitter ya da fildişi kuvertür çikolata
• 200 gram krema

Renkli Makaronlar Tarifi:
Pudra şekeri ve toz bademi elekten geçirin (Renkli yapmak için gıda boyası ekleyin).
Benmari usulü ile toz şekeri, su içinde 115 dereceye gelinceye kadar kaynatın.
Yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın. 115 dereceye gelen şerbeti
yavaşça kabaran yumurta beyazına yedirin. Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını
ıspatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına ekleyin. Hazırladığınız
makaron hamurunu krema torbasına alın. Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye 2-3
cm’lik aralıklarla sıkın. 150 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10-
12 dakika pişirin. Pişen makaronları tepside soğumaya bırakın.
İç kreması için:
Makaronları yağlı kâğıttan ayırın ve eşleştirin. Kremayı kaynatın. Çikolataları
içinde eritin. Buzdolabında soğutun. Soğumuş kremayı mikserle çırparak
kabartın. Soğuyup koyulaşan kremayı krema torbasına alın.
Kurabiyenin ortasına kremayı sıkın. Diğer makoronu kremanın üzerine hafifçe
bastırın ve dairesel hareketlerle yayın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Kadayıflı Tavuk Sote

Next Post

Zeytinli Yoncalar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinli Yoncalar

Zeytinli Yoncalar

Comments 1

  1. tiny says:
    14 yıl ago

    Ah ah mürdüm eriğinden neler neler yapma hyalaim vardı ama seneye artık:))Pek nefis görünüyor bu çörekcikler. Ellerine sağlık canım.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki