Malzemesi
• 150 gram pudra şekeri
• 150 gram toz badem
• 130 gram toz şeker
• 60 gram su
• 110 gram yumurta akı
Makoron İç Kreması:
• 100 gram bitter ya da fildişi kuvertür çikolata
• 200 gram krema
Renkli Makaronlar Tarifi:
Pudra şekeri ve toz bademi elekten geçirin (Renkli yapmak için gıda boyası ekleyin).
Benmari usulü ile toz şekeri, su içinde 115 dereceye gelinceye kadar kaynatın.
Yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın. 115 dereceye gelen şerbeti
yavaşça kabaran yumurta beyazına yedirin. Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını
ıspatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına ekleyin. Hazırladığınız
makaron hamurunu krema torbasına alın. Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye 2-3
cm’lik aralıklarla sıkın. 150 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10-
12 dakika pişirin. Pişen makaronları tepside soğumaya bırakın.
İç kreması için:
Makaronları yağlı kâğıttan ayırın ve eşleştirin. Kremayı kaynatın. Çikolataları
içinde eritin. Buzdolabında soğutun. Soğumuş kremayı mikserle çırparak
kabartın. Soğuyup koyulaşan kremayı krema torbasına alın.
Kurabiyenin ortasına kremayı sıkın. Diğer makoronu kremanın üzerine hafifçe
bastırın ve dairesel hareketlerle yayın.
Ah ah mürdüm eriğinden neler neler yapma hyalaim vardı ama seneye artık:))Pek nefis görünüyor bu çörekcikler. Ellerine sağlık canım.