Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Zeytinli Yoncalar
Zeytinli Yoncalar

Zeytinli Yoncalar

Malzemeler

Zeytinli Yoncalar

150 gram margarin

1 kahve fincanı kaşar rendesi

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı su

1 kahve kaşığı kabartma tozu

1 kahve kaşığı tuz

1 kase dilimlenmiş yeşil zeytin

Aldığı kadar un

Kırmızı pul biber

Zeytinli Yoncalar Tarifi:

Yumurtaların sarısının birini ayırın. Oda ısısında yumuşamış margarine, yumurtaları, tuz, su, kaşar peyniri rendesini katıp, iyice karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru yoğurun (Fazla yoğurmayın hamur bozulabilir). Merdane ile 1 santim kalınlığında açın. Yonca şeklindeki kalıpla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Kırmızı pul biber serpip ortasına dilim yeşil zeytin koyun. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

 

OKU ➤  v’olio” zeytinyağı, Flos Olei’de kataloğunda

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir