Malzemeler:
500 gram ince bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2,5 su bardağı sıcak su
1 demet taze soğan
1-2 adet çarliston biber
1 demet maydanoz
1 adet salatalık
Yarım demet nane
1 küçük kase kornişon turşu
2 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz veya tuzot (tercihe bağlı)
Hazırlanışı:
Yeşillikleri yıkayıp süzdükten sonra çok ince kıyın.
Tencerede sıvı yağı ısıtıp birkaç dakika salçaları kavurun. İnce bulguru ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha kavurun.
2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Ateşi kısın. 5 dakika kadar suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Kalan tüm malzemeyi dinlendirdiğiniz bulgurlu karışıma ekleyin. İyice karıştırıp servis yapın.