Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Domates Çorbası

by Yemek Zevki Editör
22 Nisan 2014
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Domates Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1996

Malzemeler:

4-5 adet olgun domates

5 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme)

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı un

3,5 lt su

1 tatlı kaşığı karabiber (Tercihen tane karabiber)

1 tatlı kaşığı krema

Hazırlanışı:

Sıvı yağın yarısını tencerede ısıtıp kısık ateşte salçayı kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve tane karabiberleri ekleyin. Domatesler iyice eriyinceye kadar kavurmaya devam edin.

Ayrı bir tencerede sıvı yağı ısıtıp unu, un kararmayacak şekilde kavurun. Kavrulan una sıcak et suyunu veya sade suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca domatesli ve salçalı karışıma ekleyin. Çırpma teliyle sürekli çırparak kaynatın. Ocaktan alıp süzün. Tekrar tencereye aktarıp birkaç taşım kaynatın. 1 çay bardağı süt ile inceltilmiş kremayı, tereyağını ve damak tadınıza göre tuzu azar azar ekleyerek tatlandırın. İsteğe göre rendelenmiş kaşar peynirini serperek çorbanız soğumadan servis yapın.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Domates Püresi

Next Post

SÜGAV 2. Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi İçin Geri Sayım Başladı

Yemek Zevki Editör

Next Post

SÜGAV 2. Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi İçin Geri Sayım Başladı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki