Malzemeler:
12-15 adet kabak çiçeği
1 adet büyük boy soğan
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet kıyılmış nane
Yarım demet kıyılmış dereotu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
10-12 adet kurutulmuş kayısı
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün. Kurutulmuş kayısıları da sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar yumuşaması için bekletin.
Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Pirinci ekleyin. 5 dakika daha kavurun. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekince tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve ince kıyılmış yeşillikleri ilave edin. Ocaktan alıp kapağını açın ve oda ısısında soğumaya bırakın.
Taze kabak çiçeklerini soğuk suyun altına tutun. İçlerini, hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun.
Kayısıları suyun içinden çıkartın ve enine ikiye kesin. Elde ettiğiniz kayısı yapraklarını tencerenin dibine yerleştirin. Üzerlerine dolmaları yerleştirin. Dolmaların üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. 1 çay bardağı da su ilave edin. Kısık ateşte en fazla 12-15 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.