Malzemeler:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 kilo kırmızı soğan
100 ml. sirke (tercihen tatlı olandan)
100 gram esmer toz şeker
Tuz, karabiber
4 adet milföy hamuru
2-3 çorba kaşığı ikiye bölünmüş kalamata zeytini
Taze kekik dalları
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet ceviz içi
Hazırlanışı:
Soğanları soyup ay şeklinde doğrayın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip 20-25 dakika soğanlar karamelize oluncaya kadar soteleyin. Sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi ilave edin. 5 dakika daha soteleyin.
Yağlı kağıt serili fırın kabına milföy hamurlarını açın ve fotoğraftaki gibi şekil verebilmek için bıçakla kenarlardan 1 cm içerde çizgi çekin ve bir köşeden diğerine milföyün bir katını katlayın. Çizgilerin içinde kalacak şekilde karamelize soğan karışımını 4 milföy hamuruna paylaştırın. Taze kekik dalları, kalamata zeytinler ve ceviz içi ile tamamlayın. Hamurların kenarlarına da yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, kenarları iyice kabarıp kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından alın, hemen servise hazır edin.