Malzemeler:
150 G. Muratbey Burgu Peyniri
15 G. Muratbey Tereyağı
5 Adet Çok İnce Dilimlenmiş Patates
1 Paket Hazır Mini Krema
2 Diş Dövülmüş Sarımsak
Çok Az Tuz
Kırmızıbiber, Karabiber
Muskat Rendesi
Hazırlanışı:
Çok ince dilimlenmiş patatesler tüm baharatlar ve sarımsak ile karıştırılır, fırın kabının altı hafifçe tereyağı ile yağlanır. Burgu peynirler, şerit şerit ayrılarak yarısı alt sıraya serilir. Üstüne bir kat patates bir kat krema şeklinde sıra ile patates serilir. En üstü tekrar krema ile kapatılır. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Patateslerin üzeri kızarmadan önce tekrar çıkarılarak burgu peynirin kalan kısmı üstüne konur ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Tüm et yemekleri yanında veya ara sıcak olarak servis edilebilir. Afiyet olsun.