Künefe

Künefe

Künefe

Malzemesi
• 500 gram tuzsuz taze peynir
• Kadayıf hamuru
• 100 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
• 1 kilo şeker
• Çeyrek limon
• Şeker ayarı kadar su
• Su, şeker ve sıktığınız limonu bir tencerede kaynatın
ve soğumaya bırakın.

Künefe Tarifi:
Kadayıf hamurunu elle açın veya rondoda ince ince doğrayın.
Peyniri küçük doğrayın ve rendeleyin. Kadayıf tepsisini tereyağı
ile yağlayın. İnce doğradığınız hamuru açık yer kalmayacak şekilde
tepsiye bir kat yayın. Peynirleri üzerine yayın. Üzerlerine
bir kat daha ince hamuru yayın. Yine açık yer kalmayacak ve çok
kalın olmayacak şekilde yayın ve elinizle iyice bastırın. Fırında
önce alt tarafı, sonra üst tarafı iyice pişirin. Fırından çıkar çıkmaz,
kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti üzerinde gezdirin.

OKU ➤  Elmalı Tatlı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir