Malzemeler:
100 gram kırmızı mercimek
30 gram ince bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme)
2 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme)
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
Tuz, kimyon, pul biber
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1-2 tatlı kaşığı ceviz içi
Hazırlanışı:
Mercimeği tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Ocaktan alıp ince bulguru ilave edin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
Soğanı çok ince kıyın. Zeytinyağında kavurun. Salçaları da ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ocaktan alın ve mercimekli karışıma ekleyerek karıştırın. En son çok ince kıyılmış maydanoz ile taze soğanı ilave edin. Yoğurun. Karışımı çukur bir kabın içine aktarın. Buzdolabında yarım saat kadar beklettikten sonra servise hazır edin.