Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Mercimek Köftesi

by Yemek Zevki Editör
30 Mart 2014
in Tarifler
478 15
0
Mercimek Köftesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

koftemercimek

Malzemeler:

100 gram kırmızı mercimek

30 gram ince bulgur

1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme)

2 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme)

1 adet soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 demet maydanoz

1 demet taze soğan

Tuz, kimyon, pul biber

1 çorba kaşığı nar ekşisi

1-2 tatlı kaşığı ceviz içi

Hazırlanışı:

Mercimeği tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Ocaktan alıp ince bulguru ilave edin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.

Soğanı çok ince kıyın. Zeytinyağında kavurun. Salçaları da ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ocaktan alın ve mercimekli karışıma ekleyerek karıştırın. En son çok ince kıyılmış maydanoz ile taze  soğanı ilave edin. Yoğurun. Karışımı çukur bir kabın içine aktarın. Buzdolabında yarım saat kadar beklettikten sonra servise hazır edin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Kaşkarikas

Next Post

Sütlü Revani

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sütlü Revani

Sütlü Revani

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki