Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Patlıcanlı Kek

Patlıcanlı Kek

patl'canl'

Malzemeler

2 adet ortaboy patlıcan

1 paket kabartma  tozu

100 gram un

3 adet yumurta

Bir tutam kimyon

Tuz

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan

Domates Sosu İçin:

4 adet büyük boy domates

2 çorba kaşığı sirke

2 adet kesme şeker

1 çorba kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

Hazırlanışı

Patlıcanları ve soğanı soyup minik küp şeklinde doğrayın.Patlıcanları ve soğanı zeytinyağında karıştırarak  kızartın.Una kabartma tozunu ilave edip birlikte eleyin.Tuz,kimyon ve yumurtaları una ilave edin. Patlıcanlı soğanı diğer malzemeye ilave edip iyice karıştırın.Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Domates sosu için; Domatesleri soyarak küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin.Bir tavaya zeytinyağını,domatesleri, sirkeyi ve şekeri koyup kısık ateşte pişirin.Domatesler suyunu çekince sarımsağı ilave edip tuzunu ayarlayın ve bir taşım daha pişirin. Keki dilimleyip domates sosu ile servis yapın.

OKU ➤  Lipton Yöresel Keşifler serisiyle Anadolu’ya lezzetli bir yolculuğa çıkın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir